Wie zijn wij?

Stichting V-GEN-X is 20 jaar geleden opgericht door een aantal video kunstenaars in Groningen.

Na een flink aantal shows/tentoonstellingen in Groningen en omgeving gingen langzaam aan de kunstenaars uiteen en

verwaterde het initiatief en geruime tijd was de stichting slapende.

Doordat 1 van de toenmalige kunstenaars in Zwolle belande in het onderwijs op media gebied,kwamen er nieuwe contacten en initiatieven.

Zo ontstond er een videogame ( Blauwe Vingers ) over de geschiedenis van Zwolle in samenwerking met de Stichting levende stad geschiedenis, samen met studenten animatie/games van het Deltion college deze game is door de VVV indertijd in hun winkel verkocht.

In diezelfde tijd werd het Zwols Animatie Film Festival georganiseerd ( Fraterhuis ) later in de Buitensocieteit en in bioscoop de Kroon. Menig student in Nederland en Belgie heeft hieraan meegedaan trouwens ook de profs deelden hun projecten 

Naast het succes van de eerder gemaakte videogame is er nog een game ontwikkeld nl. De Racegame Zwolle, deze bracht echter niet het verwachte succes.

Uit al deze initiatieven ontstond de Zwolse Media fabriek, waarin wij studenten van de diverse opleidingen op Media gebied een stageplaats aanboden om zich verder te ontwikkelen.

Zeker zo,n 60 studenten hebben de afgelopen jaren een half jaar of soms langer dit kunnen doen, wij hebben dit jaren mogen doen in een ruimte van het Cultuurhuis met dank aan de gemeente en Stichting Wijz voor hun zorg en gastvrijheid.

Daar ontwikkelden wij media producties voor stichtingen en startende ondernemers, meestal Non-Profit en soms een bijdrage voor apparatuur en een presentje voor de studenten

Ook organiseerden wij een 3 tal jaren het Cultuur Festival Stadshagen, maar door de problematiek met de lastige subsidie aanvragen hebben wij dit maar laten varen.

Na enige tijd rust, toch maar een oud plan, wat wij eerder uitvoerden nl. StadshagenTV uit de kast gehaald, omdat wij menen dat er in onze wijk best veel gebeurd wat aandacht vereist, zowel goed als slecht nieuws.

Ook gaan wij samenwerken met 1 a 2 studenten, omdat zij vaak goede ideeen hebben en zaken anders benaderen.


Klaas

Schuuring

nieuws reporter

                                              video en montage

Vacature